Случаят с Милан Димитров е пародия на правосъдие в 21 век, когато

...
Случаят с Милан Димитров е пародия на правосъдие в 21 век, когато
Коментари Харесай

Ангел Георгиев, Възраждане: Мария Габриел и сие пожертваха Милан Димитров, заплашен от доживотен затвор в САЩ, за да угодят на задокеанските си господари

" Случаят с Милан Димитров е пародия на правосъдие в 21 век, когато чакаме, че Европейският съюз е поръчител за същинско правораздаване и ние не живеем в тоталитарен режим. Действителността се разминава с теорията. Действителността е такава, че всеки един българин е заплашен да прекара остатъка от живота си в американски затвор, тъй като е умишлен за съветски разузнавач. Единственото „ провинение “ на Милан Димитров е, че майка му е рускиня и той има съветски паспорт. Ако в 21 век някой може да бъде съден за съветски паспорт и майка рускиня, по-добре да демонтираме тези евроатлантически полезности. "  Това сподели пред " Гласове " претендентът за кмет на Пловдив от " Възраждане " Ангел Георгиев.

Според него българските институции не са създали нищо с цел да оказват помощ на незаслужено обвинявания българин, а тъкмо противоположното: " Българските институции обаче не се вълнуват, а не се вълнуват, тъй като са подвластни от американските си господари, тъй като не желаят да си основават проблеми или, другояче казано, не желаят да се застъпят за един български жител. Готови са да го жертват в името на това да имат допустимо най-хубави връзки с всички представители на американската страна. "

Ангел Георгиев е на мнение, че е единствено въпрос на време " Възраждане " да стане първа политическа мощ: " Ако ситуацията в нашата страна беше от малко малко обикновено ние сега може би нямаше да сме политици непредпазливо. Да речем Костадин Костадинов можеше да е шеф на музей - това което той обича да прави и това за което е учил. Но на нас ни се наложи да влезем в политиката тъкмо поради това грандиозно разминаване сред каузи и думи и поради това че българските партии действително работят против българския народен интерес. "

- Г-н Георгиев, последната седмица българското държавно управление наподобява много загрижено за ориста на сънародниците ни в Израел, праща самолети за евакуация, дава брифинги за броя и положението им. На този декор един българин, който от месеци лежи в гръцки затвор най-вероятно ще бъде екстрадиран в Съединени американски щати по неуместни обвинявания, е зарязан от институциите у нас. Става въпрос за Милан Димитров, застрашен от 80 години затвор зад океана поради измислена колаборация с Русия. 

- Не единствено в този съответен случай, само че и като цяло, има извънредно огромно двуличие от страна на управляващите. Когато те могат да употребяват избран случай в своя полза и когато евроатлантическите кръгове имат интерес, те реагират. Когато обаче животът на един елементарен българин, който е безусловно почтен, е заплашен от пожизнен затвор, само че това не влиза в по този начин наречените евроатлантически проекти и преимущества на актуалната власт, тя не просто е лицемерна, тя не просто мълчи, тя не просто бездейства, а спомага по тази причина този наш съотечественик да изгние, да прекара остатъка от дните си в пандиза. Това е цинично, вулгарно и показателно, че ни ръководи едно незаконно държавно управление, което нехае за българските жители. Него го интересува само това което му спускат и му подреждат неговите така наречен презокеански сътрудници. В случая с Милан Димитров имаме и различен случай, имплементиран вътре с него, и то е това че на Милан Димитров му е повдигнато обвиняване че е направил шпионска активност и противозаконна търговия на неразрешено съоръжение, което може надали не да се употребява в интерес на Русия по отношение на Украйна. Няма безусловно нищо правилно, само че едно такова обвиняване е вреда и леке върху интернационалния имидж на България. Забележете това проевроатлантическо, пронатовско държавно управление, антируско държавно управление не прави безусловно нищо това леке върху името на България да го измие. Напротив то мълчи. А когато се случи атентатът против Кримския мост, всички от министър-председателя надолу по веригата министри, институции обясняваха по какъв начин няма никаква връзка и няма българско присъединяване. Става дума за един безусловно двуличен двоен стандарт.

- Вие следите в елементи делото в Гърция против Милан Димитров. Има ли нови елементи по настояването на Съединени американски щати за екстрадицията му?

- Милан Димитров е с повдигнати обвинявания, някои от които, забележете, изтекли по отминалост, за противозаконна търговия с Русия на съставни елементи, които били с двойна приложимост и могат да се употребяват от Москва във военните дейности. Това са неуместни неща, първо тъй като тези детайли не са годни, второ те изобщо не са стигнали до Русия заради елементарност причина, че компанията няма документи, с които да изнесе това съоръжение. Независимо от това американската страна повдига четири обвинявания, стъпвайки на това че някакъв представител на американското министерство на търговията бил провел процесуално следствени дейности в София. Забележете, те към този момент имат право на наша територия да правят разпити на очевидци и следствия. Т.е. те ни изземат суверенитет, а от българска страна няма никаква реакция. Има бюлетина от Интерпол за задържане на Милан Димитров, в която България преднамерено не попада, Милан Димитров умерено се придвижва на всички места в България, без никой да го търси, отива с другар в Гърция и там бива задържан. Разбира че има четири обвинявания, както споделих за машинация на американската страна, пране на пари, шпионска активност и противозаконна търговия с Руската Федерация. Както споделих, някой от обвиняванията се изтекли по отминалост -  предявени са за време, в което той не е работил във въпросната компания. Въобще обвиняването е съшито с бели конци, все пак всички български институции мълчат. Ние съдействахме на околните на Милан Димитров като помогнахме по всички вероятни способи на неговите юристи, организирахме редица срещи, в това число с министър Мария Габриел като в последна сметка тя не направи нищо досега. Разговаряхме с министър на правораздаването Атанас Славов – безусловно никаква реакция. С представители на Министерство на вътрешните работи, с прокуратурата, имах и персонална среща с ръководителя на ДАНС по въпроса. В последна сметка нито една институция не спомага да бъде открита истината. По тази логичност всеки един българин може да пътува в чужбина, да бъде арестуван и да би трябвало да потвърждава, че е почтен. Това е юридически парадокс и крещяща неправда. Българските институции обаче не се вълнуват, а не се вълнуват, тъй като са подвластни от американските си господари, тъй като не желаят да си основават проблеми или, другояче казано, не желаят да се застъпят за един български жител. Готови са да го жертват в името на това да имат допустимо най-хубави връзки с всички представители на американската страна. Ние от “Възраждане ” имаме тъкмо противоположната философия - всеки един български жител е скъп и всеки един българин заслужава поддръжка и помощ от българската страна, изключително в случай, че е почтен.

- Колко време към този момент Милан Димитров лежи в гръцки затвор и какво е положението му? 

- Вече към 10 месеца се намира на територията на Гърция. Има редица болести, няма лекарства, няма медикаменти. Спи с уред за дишане, който му беше обезпечен след месеци, за който нямаше до неотдавна и кислородна вода. Не му се дават никакви хапчета, грижата за здравето му е безусловно нула. Условията в гръцките затвори са потресаващи - никакви хигиенични условия не се съблюдават, мизерията е неповторима и никой, наблягам, безусловно нищо не прави по въпроса. За първи път бях на дело за екстрадицията на Милан Димитров на 1 септември и чак на идващото дело, след съвсем един месец, пристигна представител на българската страна в лицето на консула. Българската страна беше абдикирала и само поради това, че ние повдигнахме случая, им се наложи да изпратят консула. Но до там. В момента имаме едно Министерство на външните работи, което не е външно министерство на България, а което е придатък на политиката водена от Съединени американски щати и от Европейски Съюз, т. е. тяхна маша, която не пази българите на никое място по света. А би трябвало това да е главната функционалност на това ведомство. Затова споделям, че сега институциите не пазят българския народ. Те нехаят за него и такива случаи може да има доста. Може би в тази ситуация с Милан Димитров е един от първите.

- На срещата ви с Мария Габриел, която бе медийно отразена, тя пое ангажимент към околните на българина да се заеме със случая и да си послужи с познатите дипломатически похвати, с цел да спомага за връщането в България на Милан Димитров.

- Да ние показахме самите електронни съставни елементи, за които Милан Димитров е заплащат от 80 години затвор в Съединени американски щати. На брифинг в Народното събрание вашите сътрудници публицисти ги снимаха и все пак от външно министерство и Мария няма безусловно никаква помощ нито посредством дипломатически начини, нито по различен метод. Абсолютно нищо. В последна сметка трябваше да се ангажират да осъществят дипломатически контакт с представители на американската страна, които да дойдат и да видят че в София тези съставни елементи са налични в офиса, където работи Милан Димитров, неговия брат и неговия татко. Никой от страна на американската страна не пристигна, с цел да види, че в действителност тези съставни елементи са там. В момента на Милан Димитров му се постанова да потвърждава, че е почтен. Искахме да представим и самите заготовки за рампамет и да ги покажем на гръцкия съд, само че не пожелаха да ги видят, една от съдийките безусловно спеше. Това е една подигравка на правораздаване и то подигравка на правораздаване в 21 век, когато чакаме, че Европейският съюз е поръчител за същинско правораздаване, а не сме в тоталитарен режим. На процедура обаче действителността се разминава с теорията. Действителността е такава, че всеки един българин е заплашен да прекара остатъка от живота си в американски затвор, тъй като е умишлен за съветски разузнавач. Единственото „ провинение “ на Милан Димитров е, че майка му е рускиня и той има съветски паспорт. Ако в 21 век някой може да бъде съден за съветски паспорт и майка рускиня, по-добре да демонтираме тези евроатлантически полезности.

- Има ли вяра българската страна да помогне на Милан Димитров в последния миг?

- Според мен, това което видяхме до момента не дава вяра, че тези институции освен това ръководство биха помогнали. Затова и ние твърдим, че това държавно управление е нездравословно и антибългарско. Управляващата ни сглобка би трябвало да бъде демонтирана час по скоро, да бъде свален от власт, тъй като те унищожават енергетиката на страната и са подготвени да ни хвърлят в невиждана рецесия, какво остава за Милан Димитров. За тях той е следващата пешка, която са подготвени да жертват без да им мигне окото, в името на това да си обезпечат комфорт и да изпълнят нарежданията на евроатлантическите си сътрудници. 

Срещу цялата тази неправда се разгласяваме ние от „ Възраждане “. Затова и създадохме партията, с цел да имаме политически инструмент, с който да приказват, това което вършат и да вършат, това което приказват. Това е и огромният недостиг в родната политика. Всички обединения започват с положителни думи, положителни открити, само че когато би трябвало да ги извършват нещо в тях се пречупва - влизат в сглобки, стават патерици. Това би трябвало да бъде спряно неотложно. 

- Виждате ли връзка сред случая на Милан Димитров и упрекнатите във Англия петима българи за шпионаж?

- Връзката, която виждам е, че се търси всеки комфортен мотив да се хвърли леке върху България бива употребен. Помните, че първоначално имаше опити тези хора да бъдат показани като членове или най-малко симпатизанти на „ Възраждане “. Този опит се провали, само че демонстрира, че за ръководещите и техните презокеански господари няма неразрешени неща. Нашата позиция на „ Възраждане “ е извънредно уравновесена. Ние не желаеме България да взима по никакъв метод, никакво присъединяване в никакви военни дейности. Не поддържаме никакви военни спорове и надлежно желаеме да не бъдат предоставяни оръжия. Сега ръководещите настояват, че са миролюбиво настроени и подаряват оръжие. Това е една подигравка, която е извънредно време да спре. Това е всичко друго само че не и народна власт. 

- Имате ли чувството че българските жители споделят вашите позиции и ще проличи ли това на резултатите на локалните избори?

- То към този момент се отразява. Косвено това сътвори „ Възраждане “. Ако ситуацията в нашата страна беше от малко малко обикновено ние сега може би нямаше да сме политици непредпазливо. Да речем Костадин Костадинов можеше да е шеф на музей - това което той обича да прави и това за което е учил. Но на нас ни се наложи да влезем в политиката тъкмо поради това грандиозно разминаване сред каузи и думи и поради това че българските партии действително работят против българския народен интерес. Ние сега виждаме по какъв начин сегашната политическа система, по метода по който е основана, агонизира, виждаме че им се наложи да вършат неуместни сглобки единствено и единствено да не позволяват “Възраждане ” да продължи да пораства и да не отидем на нови избори. Единствено въпрос на време е “Възраждане ” да стане първа политическа мощ. Най-интересното е че ръководещите все едно работят с всички сили  и средства тъкмо за това. Българския народ ще им покаже червен картон. Постепенно това ще продължи и в този момент на локалните избори и надлежно на идващите предварителни парламентарни избори и също на евроизборите следващата година. Ние сега следим мъката на така наречен партии на  статуквото в България.

- Вие сте претендент за кмет на Пловдив от “Възраждане ”. Какво е разположението на силите в града?

-  В момента никой не можа да отговори на този въпрос. Липсват социологически изследвания, може би точно с цел да скрият в действителност какъв брой величествен напредък има „ Възраждане “. Битката за Пловдив ще бъде извънредно, ние имаме доста огромни шансове както балотаж, по този начин и за за районни кметове. Имаме шансове да имаме огромен брой общински съветници, тъй че приканвам всички, които не са съгласни съ досегашното разрушително ръководство на ГЕРБ в Пловдив, да гласоподават доверие на “Възраждане ”. За никого не е загадка, че Пловдив е потънал в едно корупционно тресавище тъкмо от ръководството на ГЕРБ. Трябва да спрем тази пагубна корупция, с цел да може да има повече средства за жителите, повече планове за жителите и би трябвало да оставим бизнеса да диша, който сега ръководещите употребяват като една съобразна корупционна партийна касичка. Този циничен модел би трябвало да бъде съсечен на 29 октомври. Призоваваме жителите да създадат това с бюлетина номер 42 за „ Възраждане “. 

- Борбата с този циничен модел и корупцията в общината ли ще бъде ваш главен приоритет?

- Борбата с корупцията и контролът. В момента общината не прави никакъв надзор. Например, градският превоз. В най-големите горещини една четвърт от рейсовете возеха жителите без климатици и нямаше никакъв надзор. Това е една порочна процедура, която би трябвало да спре. Липсата на надзор е на всички места в Пловдив и това се вижда от всички поданици на града. Виждат транспортния безпорядък – знак на фиаското на ГЕРБ, виждат по какъв начин не доближават местата в яслите и детските градини. Със средствата, с които може да се построят две градини се прави една и се отделят средства за корупция. Този нездравословен модел ние сме се заели да унищожим и да демонтираме, да го унищожим посредством гласоподаване, и призоваваме жителите да ни поддържат в тази нелека задача.

- Последен въпрос, в случай че позволите. Според вас допустима ли е операция на резултатите от локалните избори?

- Ние чакаме такава операция, тъй като към този момент се е случвало. Всички знаем за видео клипове, в които висши партийни функционери от ГЕРБ изясняват по какъв начин се манипулират изборите. Всеки може да ги гледа, клиповете са налични и до през днешния ден. Но този път “Възраждане ” има представители във всяка седмица и ще се борим с всички сили да не допуснем операция на изборите. Най-важното е жителите да не позволяват операции на изборите като гласоподават, даже и да не е за нас. Само по този начин купеният и корпоративният избор няма да имат тежест. А в случай че преценяват да гласоподават доверие на “Възраждане ” с бюлетина номер 42, с цел да може да разбием незаконното статукво, което е овладяло Пловдив и България.

 

Милан Димитров

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР